nieuwe website Network4Cars

Creëren van een online platform voor internationale autohandel.

Casestudie Network4Cars

Network4Cars

We speak your Language

Network4Cars is een snel groeiend bedrijf dat actief is in de internationale autohandel en handelen grootschalig in nieuwe en jong gebruikte auto’s. Klanten zijn o.a. autobedrijven, autoverhuur- en autoleasemaatschappijen, en fleetowners. De missie is hen te voorzien van de beste deal op het juiste moment.

Casestudie Network4Cars
Casestudie Network4Cars

Opdracht.

Network4Cars was op zoek naar een partner voor het ontwerpen en ontwikkelen van de nieuwe website. De website wordt gekoppeld aan Salesforce voor de actuele autovoorraad, klantgegevens en ordergegevens. Het design van de website moest moderner, het CMS van de website flexibel en gebruiksvriendelijk. Daarnaast waren de wensen: Snelle performance, uitermate gebruiksgemak, multi language, verhogen van conversie, en Network4Cars neerzetten als de grootste betrouwbare autogroothandel van Europa. ‘Oh ja, en we moeten over drie maanden live’

Werkwijze.

In korte sprints kwamen we met een team van specialisten bij elkaar. Vanuit de marketing afdeling van Network4Cars werd een strategische briefing aangeleverd waarin Buyerpersona, doelgroep en doel waren gespecificeerd. Iedere week werd de voortgang van de website in Sketch gepresenteerd waarbij de input vanuit User experience, Webdevelopment, Online Marketing en de "requirements" vanuit Network4Cars waren verwerkt. Network4Cars was niet voor niets op zoek naar partners die kennis en input meebrachten. Na iedere sessie werden de nieuwe features en deadlines voor de volgende brainstorms besproken, zo wist iedereen precies wat de todo's waren en kon de voortgang goed bewaakt worden. 

Casestudie Network4Cars


Home
Belangrijkste was om vertrouwen te wekken en te vertellen wie Network4Cars is. Hiervoor ontwikkelden we een slimme en overzichtelijke homepage met als belangrijkste de functies: multi language, dealer login, zoekfunctie en kennis maken met Network4Cars. 

Casestudie Network4Cars
Hoe werkt Network4Cars?
Door nieuwe bezoekers in een overzichtelijke presentatie mee te nemen in de werkwijze van Network4Cars wordt vertrouwen gewonnen van nieuwe potentiele klanten.
Casestudie Network4Cars

Quick search
Op diverse plaatsen in de website is een handige quick search module toegevoegd om in twee simpele stappen bij de gewenste auto's te komen.

Casestudie Network4Cars

Auto zoekfunctie
We ontwikkelde deze handige auto module waarin makkelijk gefilterd kan worden. Auto's vergelijken op specificaties. De weergave kan op compact of uitgebreid worden gezet voor meer overzicht. Zoals verwacht mag worden van een moderne website werkt de module bliksemsnel.

Casestudie Network4Cars
Auto detail pagina
Een uitgebreide presentatie pagina voor de gekozen auto. Er kan een kleur keuze gemaakt worden, de specificaties worden overzichtelijk getoond. Dealers kunnen na inlog de prijzen zien en een gepersonaliseerde PDF genereren, deze kunnen ze dan weer meegeven aan potentiële kopers voor de auto.
Casestudie Network4Cars
FAQ/Kennisbank
Deze uitgebreide FAQ en kennisbank pagina heeft een overzichtelijke groepering waardoor een antwoord op ieder type vraag gemakkelijk gevonden kan worden.
Casestudie Network4Cars
Account aanmaken
Via deze overzichtelijke account pagina kunnen nieuwe gebruikers op een prettige manier een account aanvragen waarbij aan de linkerkant het traject wordt uitgelegd.

Reactie van Network4Cars

“Ik heb Bootschap. en Lined altijd als partner en niet als leverancier gezien. In mijn beleving kun je alleen vanuit deze gedachte een dergelijk traject op een goede manier aanvliegen. Door de agile aanpak en de nauwe samenwerking tussen zowel Bootschap. , het team van Lined als onze marketeers en techneuten zijn we in staat geweest een product op leveren dat onze verwachting heeft overtroffen. Dit wordt dagelijks nog bevestigd door de vele positieve reacties die wij ontvangen van onze klanten.”

Bart van Ruiten
Process & IT Manager - Network4Cars

Bekijk de website Network4Cars.com

Team
Bart van Ruiten - Network4Cars - Process & IT Manager
Jos van Berkel - Network4Cars - Business Analyst / Salesforce Administrator
Timo Schapendonk - Reason - Online marketeer
Steven Boot - Bootschap - Webdesign
Dave Hogervorst - Lined - Development

Instagram

Volg Bootschap op Instagram

@bootschap.nl

Bootschap.
Keyserswey 51
2201 CX Noordwijk
Route via Google

hallo@bootschap.nl
06 39409827
Instagram


WhatsApp ons

Verder gaat ie niet

Terug naar boven

Steven Boot
Steven